Tonkatsu van Elshorst schnitzel
met rijst en komkommer-romainesalade met sesamdressing
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 2 eetlepel(s) ketchup
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 0.25 bosje(s) radijs
- 1 stuk(s) schnitzel
- 1 milliliter sesamolie
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 krop(pen) baby romaine
- 4 eetlepel(s) ketchup
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 0.5 bosje(s) radijs
- 2 stuk(s) schnitzel
- 1 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 6 eetlepel(s) ketchup
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 6 eetlepel(s) mayonaise
- 0.75 bosje(s) radijs
- 3 stuk(s) schnitzel
- 2 milliliter sesamolie
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 225 gram zilvervliesrijst
- 2 krop(pen) baby romaine
- 8 eetlepel(s) ketchup
- 1 stuk(s) komkommer
- 8 eetlepel(s) mayonaise
- 1 bosje(s) radijs
- 4 stuk(s) schnitzel
- 2 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Gebruik de kooktijd van de rijst om de andere onderdelen van de maaltijden te bereiden. Zorg wel dat de rest niet eerder klaar is dan de rijst .
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat uitdampen.
Snijd ondertussen de komkommer in flinterdunne plakjes, gebruik hier eventueel een kaasschaaf of dunschiller voor. Snijd de kropjes romaine-sla ook in flinterdunne reepjes en de radijsjes in partjes. Doe samen in een schaal. Maak een dressing van de helft van de sesamolie, de mayo en wat sojasaus.
Verhit in een koekenpan een flinke laag olie. Bak de schnitzels in delen in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en snijd ze in repen.
Meng de rest van de sojasaus, ketchup en de rest van de sesamolie tot een sausje. Verdeel de rijst en de schnitzelrepen over de borden. Besprenkel de schnitzel met de saus. Besprenkel de salade met de dressing en serveer erbij.