
Vlees
Tomatensoep met balletjes
en orzo
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
+
- 120 gram gemengd gehakt
- 50 gram jong belegen kaas
- 5 gram krulpeterselie
- 80 gram orzo
- 0.5 stuk(s) paprika
- 345 mililiter tomatensoep
- 240 gram gemengd gehakt
- 100 gram jong belegen kaas
- 10 gram krulpeterselie
- 160 gram orzo
- 1 stuk(s) paprika
- 690 mililiter tomatensoep
- 360 gram gemengd gehakt
- 150 gram jong belegen kaas
- 15 gram krulpeterselie
- 240 gram orzo
- 1.5 stuk(s) paprika
- 1035 mililiter tomatensoep
- 480 gram gemengd gehakt
- 200 gram jong belegen kaas
- 20 gram krulpeterselie
- 320 gram orzo
- 2 stuk(s) paprika
- 1380 mililiter tomatensoep
Tip
Vinden je kids het lekker om een wat zoetere tomatensoep te eten? Voeg dan een of twee theelepels honing toe.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Stap 1
Breng water aan de kook voor de orzo. Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 2
Doe het gehakt in een kom en kruid met peper en zout. Draai kleine soepballetjes van het gehakt. Doe de soep in een kookpan en breng aan de kook.
Stap 3
Voeg de soepballetjes toe aan de soep en kook in circa 10 minuten gaar.
Stap 4
Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de soep.
Stap 5
Rasp de kaas. Als de orzo gaar is, giet het water af en voeg de orzo toe aan de soep.
Stap 6
Schep de soep in de borden en bestrooi met de geraspte kaas.