Tomatenrisotto met gesmolten mozzarella
Vega

Tomatenrisotto met gesmolten mozzarella

  • 30 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 150 mililiter groentebouillon
  • 1 stuk(s) mozzarella
  • 100 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 110 gram tomatensaus
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 1 stuk(s) mozzarella
  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola
  • 220 gram tomatensaus
  • 450 mililiter groentebouillon
  • 2 stuk(s) mozzarella
  • 300 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram rucola
  • 330 gram tomatensaus
  • 600 mililiter groentebouillon
  • 2 stuk(s) mozzarella
  • 400 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram rucola
  • 440 gram tomatensaus

Tip

Roer niet te veel en te stevig door de risotto, zo gaat de korrel kapot en wordt de risotto snel 'papperig' in plaats van smeuïg.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon.

Stap 2

Snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes.

Stap 3

Verhit olie in de pan voor de risotto. Fruit hierin de ui en paprika. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak 5 minuten mee. Roer tussentijds zodat de rijstkorrels niet te snel verkleuren.

Stap 4

Los de bouillon op in het gekookte water. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. Voeg de bouillon beetje bij beetje bij de risotto met groenten tot het al het vocht heeft opgenomen. Roer tussentijds door de pan.

Stap 5

Als de risotto de bouillon heeft opgenomen, voeg de tomatensaus toe aan de risotto en roer geheel. Laat de risotto nog circa 5 minuten verder garen in de saus. Breng de risotto op smaak met wat zout. Snijd de mozzarella in plakjes en leg bovenop de risotto en druk er lichtjes in. Doe de deksel op de pan en gaar nog 5 minuten zodat de mozzarella kan smelten.

Stap 6

Schep de risotto met mozzarella op de borden en maak af met de rucola.