Tom kha kai soep met kalkoen
Vlees

Tom kha kai soep met kalkoen

en noedels

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 120 gram kalkoenfiletreepjes
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 75 gram noedels
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 25 gram tom kha currypasta of groene currypasta
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 240 gram kalkoenfiletreepjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 150 gram noedels
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 50 gram tom kha currypasta of groene currypasta
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 450 milliliter groentebouillon
  • 360 gram kalkoenfiletreepjes
  • 375 gram kastanjechampignons
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 225 gram noedels
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 75 gram tom kha currypasta of groene currypasta
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 480 gram kalkoenfiletreepjes
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 300 gram noedels
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 100 gram tom kha currypasta of groene currypasta
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Hoe meer zaadjes van de rode peper dat je in je eten gebruikt, hoe pittiger het zal smaken. Zo kun je zelf bepalen hoe pittig dat je je eten wilt hebben. Verwijder alle zaadjes als je liever een milde soep eet.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de ui schoon en snijd fijn. Was de rode peper en snijd doormidden. Afhankelijk van hoe pittig je wilt eten, bepaal je hoeveel zaadjes je verwijdert (zie tip). Snijd de rode peper fijn.

Stap 2

Was de Shanghai paksoi en haal de onderkant eraf. Snijd de paksoi in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.

Stap 3

Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan en fruit de ui en rode peper 1 minuut aan. Voeg de tom kha kai pasta of groene currypasta toe en fruit 2-3 minuten mee. Verhit olie in een pan en bak de kalkoenfiletreepjes voor 4 minuten tot deze gaar zijn. Indien ze nog niet gaar zijn, bak dan iets langer.

Stap 4

Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de noedels af als de klaar zijn en spoel af met koud water.

Stap 5

Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat 5 minuten op laag vuur koken. Wil je een vollere smaak? Dan kun je de soep nog een paar minuten langer laten koken. Voeg de Shanghai paksoi en de champignons toe en kook nog 5 minuten mee. Voeg ook de gebakken kalkoenreepjes toe.

Stap 6

Pers de helft van de benodigde hoeveelheid limoen uit en meng door de soep. Snijd de andere helft in partjes. Voeg de noedels toe en roer door. Schep de soep in een kom en serveer met de partjes limoen.