Tom Kha Kai soep
Vlees

Tom Kha Kai soep

met kip

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 100 gram kipfilet
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 75 gram noedels
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 25 gram tom kha kruidenpasta
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 gram kipfilet
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 150 gram noedels
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram tom kha kruidenpasta
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 450 milliliter groentebouillon
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 300 gram kipfilet
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 225 gram noedels
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram tom kha kruidenpasta
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 400 gram kipfilet
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 300 gram noedels
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram tom kha kruidenpasta

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Hoe meer zaadjes van de rode peper dat je in je eten gebruikt hoe pittiger het zal smaken. Zo kun je zelf bepalen hoe pittig dat je je eten wilt hebben. Verwijder alle zaadjes als je liever een milde soep eet.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Maak de ui schoon en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden. Afhankelijk van hoe pittig je wilt eten, bepaal je hoeveel zaadjes je verwijdert. Snijd de rode peper fijn.

STAP 2

Was de paksoi en haal de onderkant eraf. Snijd de stengels van de paksoi in stukken. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren.

STAP 3

Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en rode peper 1 minuut aan. Voeg de tom kha kai pasta toe en fruit 2-3 minuten mee. Snijd de kip in blokjes en bak 5 minuten mee.

STAP 4

Breng water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet de noedels af als ze klaar zijn en spoel koud af.

STAP 5

Voeg kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat 5 minuten op laag vuur koken. Wil je een vollere smaak, kun je de soep nog een paar minuten langer laten koken. Voeg de paksoi en de kastanjechampignons toe en kook nog 5 minuten mee.

STAP 6

Pers de helft van de benodigde hoeveelheid limoen uit en meng door de tom kha kai. Snijd het andere deel van de limoen in partjes. Voeg de noedels toe en roer door. Schep de tom kha kai in een kom en serveer met de partjes limoen.