Tom Kha Kai soep
Vega

Tom Kha Kai soep

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 150 mililiter groentebouillon
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 100 mililiter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram sobanoedels
  • 25 gram tom kha kruidenpasta
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 mililiter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram sobanoedels
  • 50 gram tom kha kruidenpasta
  • 450 mililiter groentebouillon
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 300 mililiter kokosmelk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 225 gram sobanoedels
  • 75 gram tom kha kruidenpasta
  • 600 mililiter groentebouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 400 mililiter kokosmelk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram sobanoedels
  • 100 gram tom kha kruidenpasta

Bereidingswijze

STAP 1

Maak de ui schoon en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden. Afhankelijk van hoe pittig je wilt eten, bepaal je hoeveel zaadjes je verwijdert. Snijd de rode peper fijn.

STAP 2

Was de paksoi en haal de onderkant eraf. Snijd de stengels van de paksoi in stukken. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren.

STAP 3

Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en rode peper 1 minuut aan. Voeg de tom kha kai pasta toe en fruit 2-3 minuten mee.

STAP 4

Breng water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet de noedels af als ze klaar zijn en spoel koud af.

STAP 5

Voeg kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat 5 minuten op laag vuur koken. Wil je een vollere smaak, kun je de soep nog een paar minuten langer laten koken. Voeg de paksoi en de kastanjechampignons toe en kook nog 5 minuten mee.

STAP 6

Pers de helft van de benodigde hoeveelheid limoen uit en meng door de tom kha kai. Snijd het andere deel van de limoen in partjes. Voeg de noedels toe en roer door. Schep de tom kha kai in een kom en serveer met de partjes limoen.