Tofu-zeewierkoekjes
Vegan

Tofu-zeewierkoekjes

met wortelsalade en plantaardige puree

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 2 eetlepel(s) appelazijn
  • 1 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 1 gram plantaardige boter
  • 50 milliliter plantaardige melk
  • 1.5 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 125 gram tofu
  • 200 gram wortel
  • 600 gram aardappel(en)
  • 4 eetlepel(s) appelazijn
  • 2 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 2 gram plantaardige boter
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 250 gram tofu
  • 400 gram wortel
  • 900 gram aardappel(en)
  • 6 eetlepel(s) appelazijn
  • 3 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 1.5 theelepel(s) kerrie
  • 3 gram plantaardige boter
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 4.5 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 375 gram tofu
  • 600 gram wortel
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 8 eetlepel(s) appelazijn
  • 4 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 4 gram plantaardige boter
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 6 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 500 gram tofu
  • 800 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je van pit? Voeg dan wat chilipoeder of -vlokken toe aan de tofukoekjes.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook de aardappelen in 20-25 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen in de warme pan.

Stap 2

Rasp ondertussen voor de wortelsalade de wortels grof en doe in een schaal. Meng er de sweet chilisaus en azijn door.

Stap 3

Stamp de aardappelen met de margarine en de plantaardige melk tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Doe de zeewier in een maatbeker en voeg 3 el kokend water per eetlepel zeewier toe. Laat 5 min. staan. Snijd de tofu in blokjes en voeg toe aan de maatbeker, samen met de kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Pureer met een staafmixer.

Stap 5

Vorm van het tofu-zeewiermengsel 3 koekjes pp. Verhit ruim olie in een koekenpan en bak de tofukoekjes op middelhoog vuur in ca. 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

Stap 6

Warm de puree nog even goed door en verdeel over de borden. Leg er de tofukoekjes bij en serveer met de wortelsalade.