Tofu-zeewierkoekjes
met wortelsalade en puree
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) appelazijn
- 15 gram boter
- 1 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 2 theelepel(s) honing
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 50 milliliter melk
- 125 gram tofu
- 200 gram wortel
- 600 gram aardappel(en)
- 4 eetlepel(s) appelazijn
- 30 gram boter
- 2 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 4 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kerrie
- 100 milliliter melk
- 250 gram tofu
- 400 gram wortel
- 900 gram aardappel(en)
- 6 eetlepel(s) appelazijn
- 45 gram boter
- 3 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 6 theelepel(s) honing
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 150 milliliter melk
- 375 gram tofu
- 600 gram wortel
- 1200 gram aardappel(en)
- 8 eetlepel(s) appelazijn
- 60 gram boter
- 4 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 8 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kerrie
- 200 milliliter melk
- 500 gram tofu
- 800 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Uit onze tofu hoef je niet eerst het overtollige vocht te persen, dat is al voor je gedaan. Daardoor heeft deze tofu een lekker stevige structuur.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook de aardappelen in 20-25 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen in de warme pan.
Rasp ondertussen voor de wortelsalade de wortels grof en doe in een schaal. Meng er de honing en azijn door.
Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de zeewier in een maatbeker en voeg 3 el kokend water per eetlepel zeewier toe. Laat 5 min. staan. Snijd de tofu in blokjes en voeg toe aan de maatbeker met zeewier, samen met de kerriepoeder, peper en zout naar smaak. Pureer met een staafmixer.
Vorm van het tofu-zeewiermengsel 3 koekjes pp. Verhit ruim olie in een koekenpan en bak de tofukoekjes op middelhoog vuur in ca. 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Warm de puree nog even goed door en verdeel over de borden. Leg er de tofukoekjes bij en serveer met de wortelsalade.