
Tofu in kerriesaus met groente
rijst en groenlofsalade
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) bloem
- 100 gram bospeen
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.5 stuk(s) courgette
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.25 stuk(s) groenlof
- 2 theelepel(s) kerrie
- 125 milliliter kokosmelk
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram plantaardige boter
- 100 gram tofu
- 0.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) bloem
- 200 gram bospeen
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) courgette
- 1 stuk(s) gele ui
- 0.5 stuk(s) groenlof
- 4 theelepel(s) kerrie
- 250 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram plantaardige boter
- 200 gram tofu
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 150 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) bloem
- 300 gram bospeen
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1.5 stuk(s) courgette
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 0.75 stuk(s) groenlof
- 6 theelepel(s) kerrie
- 375 milliliter kokosmelk
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 45 gram plantaardige boter
- 300 gram tofu
- 1.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 225 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) bloem
- 400 gram bospeen
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) courgette
- 2 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) groenlof
- 8 theelepel(s) kerrie
- 500 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram plantaardige boter
- 400 gram tofu
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Groenlof is een wat bittere groente, dus wellicht wil je een wat zoetere dressing erover zoals deze: klop 2 el olijfolie, 1 el appelciderazijn, 1 el ahornsiroop en 1 tl mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en sprenkel over de salade.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de tofu droog en snijd in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm. Pel en snipper de ui. Snijd de wortel in plakjes en de courgette in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofublokjes in 7-8 minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Smelt de plantaardige boter in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg wortel en courgette toe en bak 5 minuten mee. Strooi de kerriepoeder erover en bak nog 1 minuut.
Roer de bloem door de groenten en bak 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk er beetje bij beetje bij en roer tot een gebonden saus ontstaat. Voeg het bouillonblokje toe en laat oplossen in de saus. Laat de saus 3-4 minuten zachtjes koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg de tofu toe en warm kort mee.
Snijd de groenlof in repen en meng met olijfolie, azijn, zout en peper. Schep de rijst op de borden en schep groente-kerriesaus met tofu erbij. Serveer met de groenlofsalade