Thaise viskoekjes
Vis

Thaise viskoekjes

met noedelsalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) eieren
  • 120 gram koolvis
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 0.5 eetlepel(s) rode currypasta
  • 150 gram rode kool
  • 10 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 80 gram woknoedels
  • 125 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) eieren
  • 240 gram koolvis
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 1 eetlepel(s) rode currypasta
  • 300 gram rode kool
  • 20 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 160 gram woknoedels
  • 250 gram wortel
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 3 stuk(s) eieren
  • 360 gram koolvis
  • 3 eetlepel(s) pindakaas
  • 1.5 eetlepel(s) rode currypasta
  • 450 gram rode kool
  • 30 milliliter sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 240 gram woknoedels
  • 375 gram wortel
  • 9 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) citroen
  • 4 stuk(s) eieren
  • 480 gram koolvis
  • 4 eetlepel(s) pindakaas
  • 2 eetlepel(s) rode currypasta
  • 600 gram rode kool
  • 40 milliliter sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 320 gram woknoedels
  • 500 gram wortel
  • 12 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je een mandoline of keukenmachine? Gebruik die dan om de kool en wortel mee te snijden. Je kunt de kool na het snijden met een scheutje azijn of limoensap met de hand fijnknijpen om hem wat zachter te maken.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Doe de noedels in een ruime schaal. Snijd de spitskool in parten en snijd de parten vervolgens in flinterdunne plakjes. Rasp de wortel. Meng de kool en wortel door de noedels.

Stap 2

Doe ondertussen de sesamolie, sojasaus en pindakaas in kommetje en meng door elkaar. Voeg zoveel water toe tot een vloeibare dressing ontstaat. Meng de dressing door de noedelsalade.

Stap 3

Snijd de koolvisblokjes en doe ze in een maatbeker. Breek de eieren erboven en voeg de currypasta toe. Pureer met een staafmixer tot een dik ‘deeg’. Vorm er met de hand platte schijfjes van van ongeveer 6 cm doorsnee en 1 cm dik, ongeveer 4 per persoon. Verhit een ruime hoeveelheid olie in de koekenpan en bak de viskoekjes in 4-5 minuten gaar. Keer halverwege.

Stap 4

Verdeel de noedelsalade en de viskoekjes over de (diepe) borden. Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de borden. Halveer vervolgens de citroen en knijp wat sap uit boven de borden en serveer.