Thaise tom kha kai met Shanghai paksoi
Vegan

Thaise tom kha kai met Shanghai paksoi

en noedels

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) sjalotten
  • 75 gram sobanoedels
  • 1 gram tom kha kruidenpasta
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 150 gram sobanoedels
  • 2 gram tom kha kruidenpasta
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 450 milliliter groentebouillon
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 225 gram sobanoedels
  • 3 gram tom kha kruidenpasta
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • 300 gram sobanoedels
  • 4 gram tom kha kruidenpasta

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Hoe meer zaadjes van de rode peper dat je in je eten gebruikt hoe pittiger het zal smaken. Zo kun je zelf bepalen hoe pittig dat je je eten wilt hebben. Verwijder alle zaadjes als je liever een milde soep eet.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de sjalot schoon en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden. Afhankelijk van hoe pittig je wilt eten, bepaal je hoeveel zaadjes je verwijdert. Snijd de rode peper fijn.

Stap 2

Was de paksoi en haal de onderkant eraf. Snijd de stengels van de paksoi in stukken. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren.

Stap 3

Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de sjalot en rode peper 1 minuut aan. Voeg de tom kha kai pasta toe en fruit 2-3 minuten mee.

Stap 4

Maak ondertussen de bouillon. Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet de noedels af als ze klaar zijn en spoel koud af.

Stap 5

Voeg kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat 5 minuten op laag vuur koken. Wil je een vollere smaak, kun je de soep nog een paar minuten langer laten koken. Voeg de paksoi en de kastanjechampignons toe en kook nog 5 minuten mee.

Stap 6

Pers de helft van de benodigde hoeveelheid limoen uit en meng door de tom kha kai. Snijd het andere deel van de limoen in partjes. Voeg de noedels toe en roer door. Schep de tom kha kai in een kom en serveer met de partjes limoen.