Thaise tom kha kai met Shanghai paksoi
en noedels
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 150 milliliter groentebouillon
- 100 gram kastanjechampignons
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.25 stuk(s) limoen
- 0.25 stuk(s) rode peper
- 1 stuk(s) sjalotten
- 75 gram sobanoedels
- 25 gram tom kha kruidenpasta
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 300 milliliter groentebouillon
- 200 gram kastanjechampignons
- 200 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) limoen
- 0.5 stuk(s) rode peper
- 2 stuk(s) sjalotten
- 150 gram sobanoedels
- 50 gram tom kha kruidenpasta
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 450 milliliter groentebouillon
- 300 gram kastanjechampignons
- 300 milliliter kokosmelk
- 0.75 stuk(s) limoen
- 0.75 stuk(s) rode peper
- 3 stuk(s) sjalotten
- 225 gram sobanoedels
- 75 gram tom kha kruidenpasta
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 600 milliliter groentebouillon
- 400 gram kastanjechampignons
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) rode peper
- 4 stuk(s) sjalotten
- 300 gram sobanoedels
- 100 gram tom kha kruidenpasta
Benodigdheden
- vergiet
- citruspers
- snijplank
- mes
- kookpan
- maatbeker
- soeppan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Hoe meer zaadjes van de rode peper dat je in je eten gebruikt hoe pittiger het zal smaken. Zo kun je zelf bepalen hoe pittig dat je je eten wilt hebben. Verwijder alle zaadjes als je liever een milde soep eet.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Maak de sjalot schoon en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden. Afhankelijk van hoe pittig je wilt eten bepaal je hoeveel zaadjes dat je verwijdert. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
Maak de paksoi schoon en snijd grof. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren.
Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de sjalot en rode peper 1 minuut aan. Voeg de tom kha kai pasta toe en fruit 2-3 minuten mee.
Maak ondertussen de bouillon. Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet de noedels af als ze klaar zijn en spoel koud af.
Voeg kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat 5 minuten op laag vuur koken. Wil je een vollere smaak kun je de soep nog een paar minuten langer laten koken. Voeg de paksoi en de kastanjechampignons toe en kook nog 5 minuten mee.
Pers de helft van de benodigde hoeveelheid limoen uit en meng door de tom kha kai. Snijd het andere deel van de limoen in partjes. Voeg de noedels toe en roer door. Schep de tom kha kai in een kom en serveer met de partjes limoen.