Thaise rode curry
met champignons en paksoi
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 25 gram currypasta rood
- 100 milliliter groentebouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.25 stuk(s) limoen
- 80 gram noedels
- 1 stuk(s) paksoi
- 20 gram pinda's
- 0.5 stuk(s) ui
- 150 gram witte champignons
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 50 gram currypasta rood
- 200 milliliter groentebouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) limoen
- 160 gram noedels
- 1 stuk(s) paksoi
- 40 gram pinda's
- 1 stuk(s) ui
- 300 gram witte champignons
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 75 gram currypasta rood
- 300 milliliter groentebouillon
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 0.75 stuk(s) limoen
- 240 gram noedels
- 2 stuk(s) paksoi
- 60 gram pinda's
- 1.5 stuk(s) ui
- 450 gram witte champignons
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 100 gram currypasta rood
- 400 milliliter groentebouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) limoen
- 320 gram noedels
- 2 stuk(s) paksoi
- 80 gram pinda's
- 2 stuk(s) ui
- 600 gram witte champignons
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Wil je ervoor zorgen dat je noodles niet aan elkaar plakken? Spoel ze na het koken kort af met wat koud water of voeg een paar druppels olijfolie toe aan de noodles nadat je het water hebt afgegoten.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verhit een droge wok of hapjespan en bak hier de pinda's in. Bak de pinda's tot ze kleur krijgen en doe in een bakje.
Was de paksoi, snijd een klein stukje van de onderkant af en snijd in de breedte in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Snijd de ui fijn.
Verhit olie in een wok of diepe hapjespan. Fruit de knoflook en de ui. Als deze kleur beginnen te krijgen, voeg de curry pasta toe en fruit 5 minuten mee. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten mee.
Blus het geheel af met de kokosmelk en de bouillon. Breng op smaak met limoensap en agavesiroop. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Zet het vuur wat hoger, voeg de paksoi toe aan de curry en gaar 5 minuten mee.
Giet de noodles af en leg in een kom. Schep de penang curry erop en maak af met de geroosterde pinda's.