Thaise penang curry
met champignons en paksoi
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 0.25 stengel(st) bosui
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 0.25 stuk(s) limoen
- 25 gram penang pasta
- 10 gram pinda's
- 80 gram rijstnoedels bruin
- 100 gram witte champignons
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stengel(st) bosui
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) limoen
- 50 gram penang pasta
- 20 gram pinda's
- 160 gram rijstnoedels bruin
- 200 gram witte champignons
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stengel(st) bosui
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 milliliter kokosmelk
- 0.75 stuk(s) limoen
- 75 gram penang pasta
- 30 gram pinda's
- 240 gram rijstnoedels bruin
- 300 gram witte champignons
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 1 stengel(st) bosui
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) limoen
- 100 gram penang pasta
- 40 gram pinda's
- 320 gram rijstnoedels bruin
- 400 gram witte champignons
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Handige tip om je noodles niet aan elkaar te laten plakken: spoel ze na het koken kort af met wat koud water of voeg een paar druppels olijfolie toe aan de noodles nadat je het water hebt afgegoten.
Inkoper Lizanne
Bereidingswijze
Verhit een droge wok of hapjespan en bak hier de pinda's in. Bak de pinda's tot ze kleur krijgen en doe in een bakje.
Was de paksoi, snijd een klein stukje van de onderkant af en snijd in de breedte in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes.
Verhit olie in een wok of diepe hapjespan. Fruit de knoflook en 3/4 van de bosui. Als deze kleur beginnen te krijgen, voeg de penang curry pasta toe en fruit 5 minuten mee. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten mee.
Blus het geheel af met kokosmelk. Breng op smaak met een snufje zout, limoensap en agavesiroop. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Zet het vuur wat hoger, voeg de paksoi toe aan de curry en gaar 5 minuten mee.
Giet de noodles af en leg in een kom. Schep de penang curry erop en maak af met de gebrande pinda's en bosuiringetjes.