Thaise groene curry
met paddenstoelen
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 125 gram champignons
- 30 gram groene currypasta
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 theelepel(s) limoensap
- 0.5 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) sjalot
- 5 gram thaise basilicum
- 1 teentje(s) verse knoflook
- 100 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 250 gram champignons
- 60 gram groene currypasta
- 400 milliliter kokosmelk
- 4 theelepel(s) limoensap
- 1 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) sjalot
- 10 gram thaise basilicum
- 2 teentje(s) verse knoflook
- 200 gram zilvervliesrijst
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 375 gram champignons
- 90 gram groene currypasta
- 600 milliliter kokosmelk
- 6 theelepel(s) limoensap
- 1.5 stuk(s) paprika
- 3 stuk(s) sjalot
- 15 gram thaise basilicum
- 3 teentje(s) verse knoflook
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 500 gram champignons
- 120 gram groene currypasta
- 800 milliliter kokosmelk
- 8 theelepel(s) limoensap
- 2 stuk(s) paprika
- 4 stuk(s) sjalot
- 20 gram thaise basilicum
- 4 teentje(s) verse knoflook
- 400 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Vind je de curry te pittig? Voeg dan wat honing of extra limoensap toe. Mocht je dit niet hebben, helpt een scheutje yoghurt ook!
Charlotte
Bereidingswijze
Kook de rijst met een snufje zout volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook grof. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in vieren.
Fruit de sjalot en knoflook in een wok- of hapjespan en voeg de currypasta toe. Blus na 5 minuten af met kokosmelk. Voeg de limoensap, de agavesiroop en een snufje zout of een scheutje vissaus toe.
Proef de curry en breng indien nodig op smaak. Voeg de paprika en champignons toe en laat 5-8 minuten mee pruttelen.
Pluk wat blaadjes van de Thaise basilicum en snijd de helft grof. Doe deze gesneden blaadjes door de curry.
Serveer de curry met de rijst en garneer met overige blaadjes basilicum.