Thaise fried rice met Oosterse groene groenten
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 milliliter groentebouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 0.5 eetlepel(s) maizena
- 1 stuk(s) paksoi
- 75 gram rijst
- 1 stuk(s) rode peper
- 1 stuk(s) rode ui
- 0.5 gram savooie kool
- 200 milliliter groentebouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) maizena
- 1 stuk(s) paksoi
- 150 gram rijst
- 1 stuk(s) rode peper
- 2 stuk(s) rode ui
- 1 gram savooie kool
- 300 milliliter groentebouillon
- 6 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 1.5 eetlepel(s) maizena
- 1 stuk(s) paksoi
- 225 gram rijst
- 1 stuk(s) rode peper
- 3 stuk(s) rode ui
- 1 gram savooie kool
- 400 milliliter groentebouillon
- 8 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 2.5 eetlepel(s) maizena
- 2 stuk(s) paksoi
- 300 gram rijst
- 2 stuk(s) rode peper
- 4 stuk(s) rode ui
- 2 gram savooie kool
Bereidingswijze
Begin met het koken van de rijst, deze moet helemaal afkoelen en droogdampen. Dit kan eventueel ook eerder op de dag. Laat de rijst goed afkoelen, maar niet in de koelkast. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Halveer de prei en snijd schuin in grove stukken. Snijd de paksoi in stukken van 3 centimeter. Snijd de binnenste helft van de groene kool in brede repen. Snijd de seitan in kleine stukjes en droog deze af met een keukenpapiertje. Pel de rode ui en snipper deze heel fijn. Schil de gember.
Snijd de rode peper zonder zaadjes heel fijn en snijd ook de geschilde gember en de knoflook heel fijn. Snijd de rode peper zonder zaadjes heel fijn en snijd ook de geschilde gember en de knoflook heel fijn.
Fruit de helft van dit mengsel aan in de bakpan. Voeg in de bakpan de koude gekookte rijst toe en bak dit 6-8 munten op hoog voor tot de uitjes licht bruin beginnen te worden. De rijst is nu ook goed gebakken en heeft die typische gebakken rijst structuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Fruit de andere hapjespan ondertussen de andere helft van het knoflook, gember, rode peper en uienmengsel kort aan, voeg de seitan toe en bak dit 3-4 minuten tot het een beetje bruin begint te worden. Voeg nu alles gesneden groenten toe en roerbak dit 3 minuten mee tot het geslonken is.
Meng nu de maïzena door de bouillon en giet dit op de pan met de groenten.
Laat dit mengsel nu 2 minuten pruttelen tot er om de groenten een mooie dikke saus hangt. Breng indien nodig op smaak met een beetje zout en peper, en serveer met de gebakken rijst.