Thaise fried rice met Oosterse groene groenten
Vlees

Thaise fried rice met Oosterse groene groenten

  • 40 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 100 mililiter groentebouillon
  • 150 gram kippendijen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) maizena
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 75 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 gram savooie kool
  • 200 mililiter groentebouillon
  • 300 gram kippendijen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) maizena
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 stuk(s) prei
  • 150 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 gram savooie kool
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 450 gram kippendijen
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) maizena
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 stuk(s) prei
  • 225 gram rijst
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 1 gram savooie kool
  • 400 mililiter groentebouillon
  • 600 gram kippendijen
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) maizena
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 2 stuk(s) prei
  • 300 gram rijst
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 2 gram savooie kool

Bereidingswijze

Stap 1

Begin met het koken van de rijst, deze moet helemaal afkoelen en droogdampen. Dit kan eventueel ook eerder op de dag. Laat de rijst goed afkoelen, maar niet in de koelkast. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Halveer de prei en snijd schuin in grove stukken. Snijd de paksoi in stukken van 3 centimeter.

Stap 2

Snijd de binnenste helft van de groene kool in brede repen. Snijd de kip in hele kleine stukjes (ongeveer de grootte van spekreepjes). Pel de rode ui en snipper deze heel fijn. Schil de gember.

Stap 3

Snijd de rode peper zonder zaadjes heel fijn en snijd ook de geschilde gember en de knoflook heel fijn. Meng de rode ui, de gember, de knoflook en de rode peper door elkaar. Fruit de helft van dit mengsel aan in de bakpan.

Stap 4

Voeg in de bakpan de koude gekookte rijst toe en bak dit 6-8 munten op hoog voor tot de uitjes licht bruin beginnen te worden. De rijst is nu ook goed gebakken en heeft die typische gebakken rijst structuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Stap 5

Fruit de andere hapjespan ondertussen de andere helft van het knoflook, gember, rode peper en uienmengsel kort aan, voeg de kipreepjes toe en bak dit 3-4 minuten tot het een beetje bruin begint te worden. Voeg nu alle gesneden groenten toe en roerbak dit 3 minuten mee tot het een beetje geslonken is.

Stap 6

Meng nu de maïzena door de bouillon en giet dit op de pan met de groenten. Laat dit mengsel nu 2 minuten pruttelen tot er om de groenten een mooie dikke saus hangt. Breng indien nodig op smaak met een beetje zout en peper, en serveer met de gebakken rijst.