Tempeh met knolselderij friet, appelmoes en komkommersalade
Vegan

Tempeh met knolselderij friet, appelmoes en komkommersalade

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram appelmoes
  • 1 gram knolselderij
  • 0.5 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 0.5 eetlepel(s) rijstazijn
  • 0.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 125 gram tempeh
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram appelmoes
  • 1 gram knolselderij
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 1 eetlepel(s) rijstazijn
  • 1 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 250 gram tempeh
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 300 gram appelmoes
  • 1 gram knolselderij
  • 1.5 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 1.5 eetlepel(s) rijstazijn
  • 1.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 375 gram tempeh
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram appelmoes
  • 2 gram knolselderij
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 2 eetlepel(s) rijstazijn
  • 2 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 500 gram tempeh
  • 1 stuk(s) ui

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 C°. Pel en snipper de ui zeer fijn. Snijd de komkommer in zo’n dun mogelijke plakjes, gebruik eventueel een kaasschaaf.

Stap 2

Meng de komkommer en ui met de rijstazijn in een schaaltje. Zet apart.

Stap 3

Schil de knolselderij en snijd in plakken, snijd de plakken in frieten.

Stap 4

Meng de knolselderij frieten met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de frieten op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met de paprikapoeder. Rooster de frieten in het midden van de oven in ca 30 minuten goudbruin en gaar, schep tussentijds om.

Stap 5

Snijd de tempeh in plakken en snijd daarna in dunne reepjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de tempeh in ca 8 minuten krokant. Voeg de shoarmakruiden toe en bak nog eens 2 min.

Stap 6

Serveer de knolselderijfriet met de tempeh, komkommersalade en appelmoes.