Tempeh in sesamkorst met gewokte groenten
en noedels
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram gember
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) limoen
- 75 gram noedels
- 75 gram palmkool
- 1 stuk(s) portobello
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram taugé
- 100 gram tempeh
- 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 20 gram gember
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) limoen
- 150 gram noedels
- 150 gram palmkool
- 2 stuk(s) portobello
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram taugé
- 200 gram tempeh
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 30 gram gember
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) limoen
- 225 gram noedels
- 225 gram palmkool
- 3 stuk(s) portobello
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 225 gram taugé
- 300 gram tempeh
- 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 40 gram gember
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) limoen
- 300 gram noedels
- 300 gram palmkool
- 4 stuk(s) portobello
- 8 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram taugé
- 400 gram tempeh
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekBereidingswijze
Breng water aan de kook voor de noedels en bereid de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.
Verhit een koekenpan en bak de sesamzaadjes circa 3 minuten op laag vuur. Roer constant en zorg dat de sesamzaadjes niet aanbranden. Zet het vuur uit. Schep de sesamzaadjes na het bakken op een groot bord. Snijd de tempeh in plakken. Verhit olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur aan beide kanten in circa 8 minuten krokant.
Was de palmkool en snijd de palmkool in reepjes van 1 cm. Was de taugé. Maak de portobello schoon. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit in een hapjespan of wok olie. Voeg de knoflook en gember toe en fruit een paar minuten. Voeg daarna de portobello, palmkool en taugé toe aan de pan en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ketjap toe en bak het geheel nog 3 minuten.
Schenk de sojasaus op een groot bord. Zet het bord met gebakken sesamzaadjes klaar. Rol de tempeh door de sojasaus en daarna door de gebakken sesamzaadjes, zodat de tempeh volledig bedekt is.
Schep de noedels in een diep bord en schep de groenten erop. Leg de tempeh er bovenop. Snijd de limoen in partjes en serveer bij je gerecht.