Tempeh in sesamkorst
met gewokte groenten en zilvervliesrijst
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram gember
- 1 theelepel(s) ketjap
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram koriander
- 0.25 stuk(s) limoen
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 50 gram spinazie
- 100 gram tempeh
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 20 gram gember
- 2 theelepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram koriander
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) paksoi
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram spinazie
- 200 gram tempeh
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 30 gram gember
- 3 theelepel(s) ketjap
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram koriander
- 0.75 stuk(s) limoen
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram spinazie
- 300 gram tempeh
- 225 gram zilvervliesrijst
- 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 40 gram gember
- 4 theelepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) paksoi
- 8 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram spinazie
- 400 gram tempeh
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Als je het lastig vindt hoeveel water je moet toevoegen aan rijst, kun je deze hoeveelheid aanhouden: 1 kopje rijst en 2 kopjes water.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de rijst. Doe de rijst in een pan en kook in circa 10 minuten gaar. Doe na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst met een deksel op de pan doorgaren.
Verhit een koekenpan en bak de sesamzaadjes circa 3 minuten. Zet het vuur uit. Schep de sesamzaadjes na het bakken op een groot bord. Snijd de tempeh in plakken. Verhit olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur aan beide kanten in circa 8 minuten krokant.
Was de paksoi en snijd de onderkant eraf. Snijd de stelen door tweeën. Was de spinazie en laat uitlekken. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Maak de gember schoon en snijd fijn. Was de koriander en snijd grof.
Verhit in een hapjespan of wok olie. Voeg de knoflook en gember toe en fruit een paar minuten. Voeg daarna de paksoi toe aan de pan en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg ketjap, spinazie en de helft van de koriander toe en bak het geheel nog 3 minuten.
Schenk de sojasaus op een groot bord. Zet het bord met gebakken sesamzaadjes klaar. Rol de tempeh door de sojasaus en daarna door de gebakken sesamzaadjes, zodat de tempeh volledig bedekt is.
Was de koriander en snijd grof. Schep de rijst in een diep bord en schep de groenten erop. Leg de tempeh er bovenop. Maak het gerecht af met de rest van de gesneden koriander. Snijd de limoen in partjes en serveer bij je gerecht.