
Tarbot met krieltjes uit de oven
en broccoli
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 eetlepel(s) boter
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.25 stuk(s) eikenbladsla
- 1 teentje(s) knoflook
- 150 gram krieltjes
- 5 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) tarbot
- 10 eetlepel(s) boter
- 1 stuk(s) broccoli
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) eikenbladsla
- 2 teentje(s) knoflook
- 300 gram krieltjes
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) tarbot
- 15 eetlepel(s) boter
- 1.5 stuk(s) broccoli
- 0.75 stuk(s) citroen
- 0.75 stuk(s) eikenbladsla
- 3 teentje(s) knoflook
- 450 gram krieltjes
- 15 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) tarbot
- 20 eetlepel(s) boter
- 2 stuk(s) broccoli
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) eikenbladsla
- 4 teentje(s) knoflook
- 600 gram krieltjes
- 20 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) tarbot
Tip
Weten hoe je tarbot fileert? Check de video: https://www.youtube.com/watch?v=CucB177YVaM. In de video wordt het vel van de tarbot afgehaald, terwijl dat niet per se hoeft. Je kunt tarbot namelijk met en zonder vel eten. Mét vel misschien wel nóg lekkerder! Geniet ervan!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden. Fileer de tarbot volgens de video in de tip!
Was de krieltjes en kook 15 minuten. Giet daarna het water van de krieltjes af en laat de krieltjes uitdampen.
Maak de knoflook schoon en doe in een knoflookpers. Doe de krieltjes in een ovenschaal en voeg wat olijfolie, zout en geperste knoflook toe. Hussel door elkaar en bak de krieltjes nog 15 minuten in de oven.
Breng een pan met water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Kook de broccoli in circa 5 minuten gaar.
Was de peterselie en snijd fijn. Als de krieltjes bijna klaar zijn in de oven, voeg de peterselie toe aan de schaal en roer een keer om. Smelt boter in een koekenpan. Bak de vis op hoog vuur, circa 3 minuten per kant. Kruid met peper en zout.
Giet het water van de broccoli af. Haal de krieltjes uit de oven. Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden. Snijd de benodigde citroen in partjes en serveer bij de vis. Heerlijk om over de vis uit te knijpen!