Tajine van zoete aardappel en pruimen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 15 gram gerookte amandelen
- 1 stuk(s) naan
- 0.25 eetlepel(s) oosterse kruiden
- 100 gram pruimen
- 125 gram trostomaten
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) witte paprika
- 150 gram zoete aardappel
- 30 gram gerookte amandelen
- 2 stuk(s) naan
- 0.5 eetlepel(s) oosterse kruiden
- 200 gram pruimen
- 250 gram trostomaten
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) witte paprika
- 300 gram zoete aardappel
- 45 gram gerookte amandelen
- 3 stuk(s) naan
- 0.75 eetlepel(s) oosterse kruiden
- 300 gram pruimen
- 375 gram trostomaten
- 1.5 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) witte paprika
- 400 gram zoete aardappel
- 60 gram gerookte amandelen
- 4 stuk(s) naan
- 1 eetlepel(s) oosterse kruiden
- 400 gram pruimen
- 500 gram trostomaten
- 2 stuk(s) ui
- 4 stuk(s) witte paprika
- 500 gram zoete aardappel
Benodigdheden
- dunschiller
- staafmixer
- snijplank
- mes
- hapjespan
- maatbeker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden voor het naanbrood. Was de aardappel, paprika, pruimen en tomaten goed. Schil de aardappel en maak de ui schoon.
Snijd de aardappel en ui in gelijke blokjes van ongeveer een halve cm. Snijd de pruimen in, verwijder de pit en snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaat in partjes en pureer in een litermaat met de staafmixer. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Hak de amandelen grof.
Bak het naanbrood volgens de verpakking af in de oven. Verwarm een hapjespan of tajine op het vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en laat warm worden. Bak eerst de ui mooi bruin en bak vervolgens de aardappelblokjes en paprika mee voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de aangegeven hoeveelheid kruidenmix en pruimen partjes toe.
Meng er na een paar minuten de gepureerde tomaten doorheen en laat het geheel 15 minuten op gematigd vuur stoven met een deksel.
Verdeel de curry over diepe borden en maak af met de gehakte amandelen. Serveer met het gebakken naanbrood.