Tagliatelle met spitskool, tomaat en gestoomde heilbot
Vis

Tagliatelle met spitskool, tomaat en gestoomde heilbot

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 25 gram hangop
  • 150 gram heilbotfilet
  • 0.75 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram snacktomaatjes
  • 0.25 stuk(s) spitskool
  • 75 gram tagliatelle
  • 1 stuk(s) ui
  • 50 gram winterpostelein
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 50 gram hangop
  • 300 gram heilbotfilet
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram snacktomaatjes
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 150 gram tagliatelle
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram winterpostelein
  • 3 stuk(s) groene paprika
  • 75 gram hangop
  • 450 gram heilbotfilet
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 300 gram snacktomaatjes
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 225 gram tagliatelle
  • 2 stuk(s) ui
  • 150 gram winterpostelein
  • 4 stuk(s) groene paprika
  • 100 gram hangop
  • 600 gram heilbotfilet
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 400 gram snacktomaatjes
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 300 gram tagliatelle
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram winterpostelein

Tip

Heb je geen stoomoven of stoompan? Je kunt de vis ook lekker bakken in een scheut olijfolie.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer de groene paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui fijn. Verwijder de stronk van de spitskool. Snijd de spitskool in reepjes, net zo breed als de tagliatelle. Snijd de snacktomaatjes in vieren.

Stap 2

Was de postelein. Verwijder de stukjes met zand en snijd grof. Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle af volgens de verpakking. Spoel deze na het koken kort af.

Stap 3

Verwarm een stoompan of stoomoven voor op ca. 80 graden. Verwarm in een hapjespan een scheut olijfolie en voeg de knoflook, paprika, spitskool en ui toe. Bak het geheel voor 1 minuut, voeg de tomaatjes en Italiaanse kruiden toe en laat het geheel ca. 10 minuten sudderen op laag vuur.

Stap 4

Peper en zout de vis en stoom deze gaar in 8-10 minuten. Je kan controleren of de vis gaar is door er zachtjes op te duwen. Als de vis een beetje breekt in het midden is de vis gaar.

Stap 5

Voeg de hangop en de helft van de postelein toe aan de groentes en verwarm het geheel voor 1 minuut door. Voeg de gekookte tagliatelle toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Serveer de romige pasta met de gestoomde vis. Garneer met de rest van de postelein.