Tagliatelle bolognese
Vegan

Tagliatelle bolognese

met linzen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 80 gram bruine linzen in blik / pot
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 175 milliliter passata
  • 75 gram tomaatjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 125 gram verse tagliatelle
  • 100 gram wortel
  • 160 gram bruine linzen in blik / pot
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 350 milliliter passata
  • 150 gram tomaatjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 200 gram wortel
  • 240 gram bruine linzen in blik / pot
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 525 milliliter passata
  • 225 gram tomaatjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 375 gram verse tagliatelle
  • 300 gram wortel
  • 320 gram bruine linzen in blik / pot
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 700 milliliter passata
  • 300 gram tomaatjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 500 gram verse tagliatelle
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Bestrooi de pasta in de laatste stap met edelgistvlokken of plantaardig geraspte kaas.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en knoflook. Was de wortel en snijd in dunne plakjes. Fruit alles samen in een koekenpan met wat olie tot de ui glazig is.

Stap 2

Snijd de tomaatjes in helften, voeg toe aan de pan en bak voor ongeveer 2 minuten op hoog vuur mee.

Stap 3

Blus na enkele minuten de groenten af met de bouillon en de tomatensaus. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Laat de saus circa 18-20 minuten sudderen.

Stap 4

Kook ondertussen water met een beetje zout voor de pasta. Spoel de linzen af onder koud stromend water en voeg de laatste 10 minuten toe aan de tomatensaus. Roer goed door.

Stap 5

Kook de verse pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet vervolgens af en vang wat kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door. Voeg eventueel één of meerdere lepeltjes kookvocht van de pasta toe, om de saus smeuïger te maken.

Stap 6

Serveer de pasta en Buon Appetito!