Sushisalade met zeewier,
Vegan

Sushisalade met zeewier,

tempeh en komkommer

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 0.25 stuk(s) ijsbergsla
  • 0.5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 100 gram sushirijst
  • 100 gram tempeh
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 theelepel(s) zout
  • 50 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 0.5 stuk(s) ijsbergsla
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 200 gram sushirijst
  • 200 gram tempeh
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 theelepel(s) zout
  • 75 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 3 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 0.75 stuk(s) ijsbergsla
  • 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 300 gram sushirijst
  • 300 gram tempeh
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 theelepel(s) zout
  • 100 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 4 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 1 stuk(s) ijsbergsla
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 1 bosje(s) radijs
  • 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 400 gram sushirijst
  • 400 gram tempeh
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 theelepel(s) zout

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het einde van kooktijd de zeewier toe aan de rijst.

Stap 2

Doe in een steelpan de azijn, het zout en de suiker (of agavesiroop) en verwarm tot het zout en de suiker helemaal zijn opgelost. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.

Stap 3

Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf, snijd de radijsjes in partjes en de ijsbergsla in reepjes.

Stap 4

Snijd de tempeh in dunne reepjes. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de tempeh bruin en knapperig. Schep de tempeh met een schuimspaan uit de pan en doe in een kom. Voeg de ketjap toe en schep om.

Stap 5

Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes en plakjes omeletrol erover. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de srirachamayo en serveer.