Sushisalade met zeewier,
zalmforel en komkommer
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.25 stuk(s) ijsbergsla
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.25 bosje(s) radijs
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 25 gram sriracha mayo
- 100 gram sushirijst
- 75 gram zalmforel gerookt
- 1 theelepel(s) zout
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.5 stuk(s) ijsbergsla
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 0.5 bosje(s) radijs
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 50 gram sriracha mayo
- 200 gram sushirijst
- 150 gram zalmforel gerookt
- 2 theelepel(s) zout
- 3 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.75 stuk(s) ijsbergsla
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 0.75 bosje(s) radijs
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 75 gram sriracha mayo
- 300 gram sushirijst
- 225 gram zalmforel gerookt
- 3 theelepel(s) zout
- 4 eetlepel(s) azijn
- 4 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 1 stuk(s) ijsbergsla
- 1 stuk(s) komkommer
- 1 bosje(s) radijs
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 100 gram sriracha mayo
- 400 gram sushirijst
- 300 gram zalmforel gerookt
- 4 theelepel(s) zout
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.
Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het einde van de kooktijd de zeewier toe aan de rijst.
Doe azijn, zout en suiker (of agavesiroop) in een steelpan en verwarm tot het zout en de suiker helemaal zijn opgelost in de azijn. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.
Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller, snijd de radijsjes in partjes en de ijsbergsla in reepjes. Verwijder het vel van de zalmforel en snijd in stukjes.
Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes en de zalm(forel) over de rijst. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de srirachamayo en serveer.