Sushisalade met zeewier,
omelet en komkommer
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.25 stuk(s) ijsbergsla
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.25 bosje(s) radijs
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 25 gram sriracha mayo
- 100 gram sushirijst
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 theelepel(s) zout
- 2 eetlepel(s) azijn
- 4 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.5 stuk(s) ijsbergsla
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 0.5 bosje(s) radijs
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 50 gram sriracha mayo
- 200 gram sushirijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 theelepel(s) zout
- 3 eetlepel(s) azijn
- 6 stuk(s) eieren
- 3 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.75 stuk(s) ijsbergsla
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 0.75 bosje(s) radijs
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 75 gram sriracha mayo
- 300 gram sushirijst
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 theelepel(s) zout
- 4 eetlepel(s) azijn
- 8 stuk(s) eieren
- 4 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 1 stuk(s) ijsbergsla
- 1 stuk(s) komkommer
- 1 bosje(s) radijs
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 100 gram sriracha mayo
- 400 gram sushirijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 theelepel(s) zout
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.
Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het einde van de kooktijd de zeewier toe aan de rijst.
Doe in een steelpan de azijn, het zout en de suiker (of agavesiroop) en verwarm tot het zout en de suiker helemaal zijn opgelost. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.
Doe het zeewier in een kommetje en voeg er een scheut kokend water aan toe. Breek de eieren boven een andere kom, voeg het zeewier met het water en peper en zout naar smaak toe. Klop de eieren met een garde of vork los.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak 1 of meerdere omeletten. Snijd ze na het bakken in reepjes.
Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf, snijd de radijsjes in partjes en de ijsbergsla in reepjes.
Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes en omeletreepjes erover. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de srirachamayo en serveer.