Sushisalade met zeewier,
Vega

Sushisalade met zeewier,

omelet en komkommer

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 100 gram blue japonrijst
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 0.25 stuk(s) ijsbergsla
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 25 gram sriracha mayo
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 theelepel(s) zout
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 200 gram blue japonrijst
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 0.5 stuk(s) ijsbergsla
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 50 gram sriracha mayo
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 theelepel(s) zout
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 300 gram blue japonrijst
  • 6 stuk(s) eieren
  • 3 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 0.75 stuk(s) ijsbergsla
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 75 gram sriracha mayo
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 theelepel(s) zout
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 400 gram blue japonrijst
  • 8 stuk(s) eieren
  • 4 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
  • 1 stuk(s) ijsbergsla
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 1 bosje(s) radijs
  • 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 100 gram sriracha mayo
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 theelepel(s) zout

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan ruim water aan de kook. Doe de rijst in een zeef en spoel goed af. Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook in 20 minuten gaar. Giet af en doe in een schaal.

Stap 2

Doe de azijn, het zout en de suiker (of agavesiroop) in een steelpan en verwarm tot het zout en de suiker helemaal zijn opgelost. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.

Stap 3

Doe het zeewier in een kommetje en voeg er een scheut kokend water aan toe. Breek de eieren boven een andere kom, voeg het zeewier met het water en peper en zout naar smaak toe. Klop de eieren met een garde of vork los.

Stap 4

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak 1 of meerdere omeletten. Snijd ze na het bakken in reepjes.

Stap 5

Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf, snijd de radijsjes in partjes en de ijsbergsla in reepjes.

Stap 6

Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes en omeletreepjes erover. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de srirachamayo en serveer.