Sushisalade met zeekraal,
omelet en komkommer
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 100 gram blue japonrijst
- 2 stuk(s) eieren
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.25 bosje(s) radijs
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 25 gram sriracha mayo
- 40 gram zeekraal
- 1 theelepel(s) zout
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 krop(pen) baby romaine
- 200 gram blue japonrijst
- 4 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 0.5 bosje(s) radijs
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 50 gram sriracha mayo
- 80 gram zeekraal
- 2 theelepel(s) zout
- 3 eetlepel(s) azijn
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 300 gram blue japonrijst
- 6 stuk(s) eieren
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 0.75 bosje(s) radijs
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 75 gram sriracha mayo
- 120 gram zeekraal
- 3 theelepel(s) zout
- 4 eetlepel(s) azijn
- 2 krop(pen) baby romaine
- 400 gram blue japonrijst
- 8 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) komkommer
- 1 bosje(s) radijs
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 100 gram sriracha mayo
- 160 gram zeekraal
- 4 theelepel(s) zout
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.
Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe azijn, zout en suiker (of agavesiroop) in een steelpan en verwarm tot het zout en de suiker helemaal opgelost zijn in de azijn. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.
Doe de zeekraal in een zeef en schenk er een kan kokend water over zodat de zeekraal een klein beetje gaart.
Breek de eieren boven een kom, voeg peper en zout naar smaak toe. Klop de eieren met een garde of vork los. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak 1 of meerdere omeletten. Snijd ze na het bakken in reepjes.
Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller, snijd de radijs in plakjes en de sla in reepjes.
Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes, zeekraal en de omeletreepjes over de rijst. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de srirachamayo en serveer.