Sushisalade met zeekraal,
Vis

Sushisalade met zeekraal,

gerookte zalm en komkommer

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 75 gram gerookte zalm
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 25 gram sriracha mayo
  • 100 gram sushirijst
  • 40 gram zeekraal
  • 1 theelepel(s) zout
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 150 gram gerookte zalm
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 50 gram sriracha mayo
  • 200 gram sushirijst
  • 80 gram zeekraal
  • 2 theelepel(s) zout
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 225 gram gerookte zalm
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 75 gram sriracha mayo
  • 300 gram sushirijst
  • 120 gram zeekraal
  • 3 theelepel(s) zout
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 1 bosje(s) radijs
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 100 gram sriracha mayo
  • 400 gram sushirijst
  • 160 gram zeekraal
  • 4 theelepel(s) zout

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Doe azijn, zout en suiker (of agavesiroop) in een steelpan en verwarm tot het zout en de suiker helemaal opgelost zijn in de azijn. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.

Stap 3

Doe de zeekraal in een zeef en schenk er een kan kokend water over zodat de zeekraal een klein beetje gaart.

Stap 4

Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller, snijd de radijsjes in plakjes en de sla in reepjes. Snijd de zalm in stukjes.

Stap 5

Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes, zeekraal en de zalmstukjes over de rijst. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de srirachamayo en serveer.