Stoof van wortel, snijbiet en pinda
met rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram basmatirijst
- 1 stuk(s) eieren
- 1 theelepel(s) ketjap
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 150 gram wortel
- 150 gram basmatirijst
- 2 stuk(s) eieren
- 2 theelepel(s) ketjap
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 300 gram wortel
- 225 gram basmatirijst
- 3 stuk(s) eieren
- 3 theelepel(s) ketjap
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 450 gram wortel
- 300 gram basmatirijst
- 4 stuk(s) eieren
- 4 theelepel(s) ketjap
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 2 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 600 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekBereidingswijze
Breng een pan water aan de kook en kook de rijst in 10-12 min. gaar. Giet af en laat in de pan uitdampen.
Boen ondertussen de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de uien.
Verhit een scheut olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en wortel 5-6 min. Voeg de pindakaas, ketjap en zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Was, terwijl de eieren koken de snijbiet en snijd zowel stengel als blad in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de stoof en kook 2-3 min. mee.
Verdeel de rijst over de (diepe) borden en schep de groentestoof erbij. Snijd de eieren in partjes, leg ze op de curry en serveer.