Stoof van wortel, snijbiet en pinda
Vlees

Stoof van wortel, snijbiet en pinda

met kip en rijst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 150 gram wortel
  • 150 gram basmatirijst
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 300 gram wortel
  • 225 gram basmatirijst
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 3 eetlepel(s) pindakaas
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 450 gram wortel
  • 300 gram basmatirijst
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 4 eetlepel(s) pindakaas
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat in de pan uitdampen.

Stap 2

Boen ondertussen de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de uien.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en wortel 5-6 min. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee op hoog vuur. Voeg de pindakaas, ketjap en zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Was ondertussen de snijbiet en snijd zowel stengel als blad in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de stoof en kook 2-3 min. mee.

Stap 5

Verdeel de rijst over de (diepe) borden, schep de groente-kipstoof erbij en serveer.