Stoof van wortel, snijbiet en pinda
met kip en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram basmatirijst
- 1 theelepel(s) ketjap
- 120 gram kipdijfilet blokjes
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 150 gram wortel
- 150 gram basmatirijst
- 2 theelepel(s) ketjap
- 240 gram kipdijfilet blokjes
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 300 gram wortel
- 225 gram basmatirijst
- 3 theelepel(s) ketjap
- 360 gram kipdijfilet blokjes
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 450 gram wortel
- 300 gram basmatirijst
- 4 theelepel(s) ketjap
- 480 gram kipdijfilet blokjes
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 2 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 600 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekBereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat in de pan uitdampen.
Boen ondertussen de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de uien.
Verhit een scheut olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en wortel 5-6 min. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee op hoog vuur. Voeg de pindakaas, ketjap en zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Was ondertussen de snijbiet en snijd zowel stengel als blad in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de stoof en kook 2-3 min. mee.
Verdeel de rijst over de (diepe) borden, schep de groente-kipstoof erbij en serveer.