Stoof van wortel, snijbiet en pinda
met rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram basmatirijst
- 1 theelepel(s) ketjap
- 25 gram pinda's
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 150 gram wortel
- 150 gram basmatirijst
- 2 theelepel(s) ketjap
- 50 gram pinda's
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 300 gram wortel
- 225 gram basmatirijst
- 3 theelepel(s) ketjap
- 75 gram pinda's
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 450 gram wortel
- 300 gram basmatirijst
- 4 theelepel(s) ketjap
- 100 gram pinda's
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 2 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 600 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Breng een pan water aan de kook en kook de rijst in 10-12 min. gaar. Giet af en laat in de pan uitdampen.
Boen ondertussen de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de uien.
Verhit een scheut olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en wortel 5-6 min. Voeg de pindakaas, ketjap en zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Was ondertussen de snijbiet en snijd zowel stengel als blad in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de stoof en kook 2-3 min. mee.
Verdeel de rijst over de (diepe) borden en schep de groentestoof erbij. Hak de pinda’s grof, strooi over de curry en serveer.