Stoof met bonen
en venkel
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 theelepel(s) kaneel
- 1 teentje(s) knoflook
- 75 gram parelcouscous
- 10 gram pesto
- 200 gram tomatensaus
- 0.5 stuk(s) ui
- 0.5 stuk(s) venkel
- 80 gram witte bonen uit blik
- 30 gram zwarte olijven
- 0.5 theelepel(s) kaneel
- 2 teentje(s) knoflook
- 150 gram parelcouscous
- 20 gram pesto
- 400 gram tomatensaus
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) venkel
- 160 gram witte bonen uit blik
- 60 gram zwarte olijven
- 0.75 theelepel(s) kaneel
- 3 teentje(s) knoflook
- 225 gram parelcouscous
- 30 gram pesto
- 600 gram tomatensaus
- 1.5 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) venkel
- 240 gram witte bonen uit blik
- 90 gram zwarte olijven
- 1 theelepel(s) kaneel
- 4 teentje(s) knoflook
- 300 gram parelcouscous
- 40 gram pesto
- 800 gram tomatensaus
- 2 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) venkel
- 320 gram witte bonen uit blik
- 120 gram zwarte olijven
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Wist je dat je de hele venkel kan eten? Ook het loof kan gewoon in de pan. Dit kun je net als dille of peterselie gebruiken als smaakmaker.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Snijd de knoflook fijn. Was de venkel en snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Bewaar het groene loof van de venkel. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in grove stukken.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de venkel, ui, knoflook, kaneel en peper voor 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de bonen af onder koud, stromend water. Voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de hapjespan en laat deze mee sudderen.
Giet de parelcouscous af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pesto door de parelcouscous.
Voeg het venkelloof en de opgevangen kookvocht toe aan de hapjespan. Verdeel de stoof over de borden en serveer dit samen met de parelcouscous en de olijven.