Stir-fry noodles met Shanghai paksoi
en krokante tofu
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) Shanghai paksoi
- 0.25 theelepel(s) chilivlokken
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) koolrabi
- 75 gram rijstnoedels bruin
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 0.5 milliliter sesamolie
- 10 gram sesamzaadjes
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram taugé
- 100 gram tofu
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 0.5 theelepel(s) chilivlokken
- 6 eetlepel(s) ketjap
- 3 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) koolrabi
- 150 gram rijstnoedels bruin
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 milliliter sesamolie
- 20 gram sesamzaadjes
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram taugé
- 200 gram tofu
- 1.5 stuk(s) Shanghai paksoi
- 0.75 theelepel(s) chilivlokken
- 9 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) koolrabi
- 225 gram rijstnoedels bruin
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1.5 milliliter sesamolie
- 30 gram sesamzaadjes
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 225 gram taugé
- 300 gram tofu
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 12 eetlepel(s) ketjap
- 5 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) koolrabi
- 300 gram rijstnoedels bruin
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 milliliter sesamolie
- 30 gram sesamzaadjes
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram taugé
- 400 gram tofu
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Mocht je tofu naturel minder lekker vinden, voeg dan als de tofu krokant is wat extra sojasaus toe aan de pan. Bak 5 minuten op laag vuur en keer tussentijds om zodat de tofu niet te donker wordt.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de noodles.
Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Neem een wok of hapjespan die je later voor de groenten gaat gebruiken en laat heet worden. Bak hierin de sesamzaadjes tot ze gaan 'poffen'. Houd de pan tijdens het bakken in beweging. Bewaar de gebakken sesamzaadjes in een schaaltje.
Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de knoflook grof en snipper de ui. Was en schil de koolrabi en snijd in blokjes. Was de paksoi en snijd in reepjes. Was de taugé.
Snijd de tofu in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit olie in een hapjespan en laat goed heet worden. Voeg de blokjes tofu toe en bak aan beide kanten in 10 minuten krokant. Keer regelmatig om. Zet een bord klaar met keukenpapier. Als de tofu krokant is, leg op het bord en beestrooi met fijn zout.
Neem een wok of hapjespan en verhit olie in de pan. Voeg de ui, knoflook en eventueel wat chilivlokken toe. Als dit kleur krijgt, voeg de koolrabi toe en bak 5 minuten mee. Voeg daarna de paksoi en taugé toe en wok 5 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de ketjap, sojasaus en sesamolie toe. Giet de noodles af en voeg toe aan de pan met groenten.
Schep de noodles met groenten op en verdeel de blokjes tofu over de borden. Bestrooi met de gebakken sesamzaadjes.