Stir-fry noodles
Vega

Stir-fry noodles

met Shanghai paksoi en krokante tofu

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 gram noedels
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 75 gram taugé
  • 100 gram tofu
  • 10 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 6 eetlepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 150 gram noedels
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram taugé
  • 200 gram tofu
  • 20 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 9 eetlepel(s) ketjap
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 225 gram noedels
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 225 gram taugé
  • 300 gram tofu
  • 30 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 12 eetlepel(s) ketjap
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 300 gram noedels
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram taugé
  • 400 gram tofu
  • 40 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Mocht je tofu naturel minder lekker vinden, voeg dan als de tofu krokant is wat extra sojasaus toe aan de pan. Bak 5 minuten op laag vuur en keer tussentijds om zodat de tofu niet te donker wordt.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Rol de tofu in een schone theedoek. Druk zachtjes aan en leg er wat zwaars op, zodat het vocht er goed uitgedrukt wordt. Snijd ondertussen de knoflook grof en de chili in ringetjes. Snipper de ui.

Stap 2

Snijd de tofu in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit olie in een hapjespan en laat goed heet worden. Voeg de blokjes tofu toe en bak aan beide kanten in 10 minuten krokant. Keer regelmatig om. Zet een bord klaar met keukenpapier. Als de tofu krokant is, leg op het bord en bestrooi met fijn zout.

Stap 3

Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 4

Was de paksoi en snijd in reepjes. Was de taugé. Neem een wok of hapjespan en verhit olie in de pan. Voeg de ui, knoflook en chili toe. Als dit kleur krijgt, voeg de paksoi en taugé toe en wok 5 minuten op hoog vuur.

Stap 5

Giet de noodles af en voeg toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met ketjap, sojasaus en sesamolie. Bak de sesamzaadjes in een droge pan.

Stap 6

Schep de noodles met groenten op en verdeel de blokjes tofu over de borden. Bestrooi met de gebakken sesamzaadjes.