Stir-fry noodles
Vlees

Stir-fry noodles

met Shanghai paksoi en kip

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 3 theelepel(s) ketjap
  • 120 gram kipdijfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 gram noedels
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 75 gram taugé
  • 10 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 6 theelepel(s) ketjap
  • 240 gram kipdijfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 gram noedels
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram taugé
  • 20 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 1.5 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 9 theelepel(s) ketjap
  • 360 gram kipdijfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 225 gram noedels
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 milliliter sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 225 gram taugé
  • 30 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 12 theelepel(s) ketjap
  • 480 gram kipdijfilet
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 300 gram noedels
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 milliliter sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram taugé
  • 40 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Extra lekker: voeg nog wat grof gesneden koriander toe om je helemaal in Azië te wanen!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de noodles.

Stap 2

Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Neem een wok of hapjespan die je later voor de groenten gaat gebruiken en laat heet worden. Bak hierin de sesamzaadjes tot ze gaan 'poffen'. Houd de pan tijdens het bakken in beweging. Bewaar de gebakken sesamzaadjes in een schaaltje.

Stap 3

Snijd de knoflook grof en de chili in ringetjes. Snipper de ui. Was de paksoi en snijd in reepjes. Was de taugé. Snijd de kip in blokjes.

Stap 4

Neem een wok of hapjespan en verhit olie in de pan. Voeg de ui, knoflook en chili toe. Als dit kleur krijgt, voeg de kip toe en bak 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg daarna de paksoi en taugé toe en wok 5 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de ketjap, sojasaus en sesamolie toe.

Stap 5

Giet de noodles af en voeg toe aan de pan met groenten.

Stap 6

Schep de noodles met groenten en kip op. Bestrooi met de gebakken sesamzaadjes.