Sticky aubergine met paksoi en noedels.
Vega

Sticky aubergine met paksoi en noedels.

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 20 mililiter hoisinsaus
  • 1 stuk(s) limoen
  • 75 gram noedels
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 0.25 gram savooie kool
  • 10 eetlepel(s) sesamolie
  • 5 gram thaise basilicum
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 40 mililiter hoisinsaus
  • 1 stuk(s) limoen
  • 150 gram noedels
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 0.5 gram savooie kool
  • 20 eetlepel(s) sesamolie
  • 10 gram thaise basilicum
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 60 mililiter hoisinsaus
  • 1 stuk(s) limoen
  • 225 gram noedels
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 0.75 gram savooie kool
  • 30 eetlepel(s) sesamolie
  • 15 gram thaise basilicum
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 80 mililiter hoisinsaus
  • 1 stuk(s) limoen
  • 300 gram noedels
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 1 gram savooie kool
  • 40 eetlepel(s) sesamolie
  • 20 gram thaise basilicum

Benodigdheden

  • bakplaat
  • vergiet
  • wok
  • vetvrij papier
  • snijplank
  • mes
  • kookpan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwijder eventueel de buitenste minder mooie bladeren van de savooikool. Snijd de bladeren los van de stam. Verwijder de dikke nerf in het midden van de bladeren, Was de savooikool, paksoi en aubergine goed.

Stap 2

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en vervolgens de helften ook weer in de lengte doormidden. Snijd er dan schuine stukken van ongeveer 2 cm dik van. Marineer met olie en leg de aubergine op een ovenbakplaat met vetvrij papier. Bak de aubergine in de oven voor 12-15 minuten. Lak de aubergine de laatste 4-5 minuten met de hoisinsaus middels een kwastje, herhaal dit 1 a 2 keer. Snijd ondertussen de paksoi in schuine reepjes van 1 a 2 cm. Snijd de savooikool in reepjes van halve cm dik. Snijd de limoen in partjes. Pluk de blaadje Thaise basilicum.

Stap 3

Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat gaar. Giet af, spoel koud en laat uitlekken in een zeef. Voeg een beetje olie toe zodat ze niet gaan plakken.

Stap 4

Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg sesamolie toe en laat goed heet worden. Wok nu de paksoi en savooikool voor ongeveer 3-6 minuten goed hard aan. Proef en kruid eventueel met chili flakes, peper en zout.

Stap 5

Meng er nu de noedels door en verwarm nog 1 -2 minuten. Controleer of de aubergine mooi gaar is en lak voor de laatste keer met hoisinsaus.

Stap 6

Verdeel de noedels over diepe borden en dresseer met de gelakte aubergine, limoenpartjes en blaadjes Thaise basilicum.