Stamppot van knolselderij met rucola en walnoot
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 60 milliliter halfvolle melk
- 150 gram knolselderij
- 3 stuk(s) knolselderij medaillons
- 150 gram kruimige aardappelen
- 25 eetlepel(s) roomboter
- 15 gram walnoten
- 50 gram wilde rucola
- 125 milliliter halfvolle melk
- 300 gram knolselderij
- 6 stuk(s) knolselderij medaillons
- 300 gram kruimige aardappelen
- 50 eetlepel(s) roomboter
- 30 gram walnoten
- 75 gram wilde rucola
- 175 milliliter halfvolle melk
- 450 gram knolselderij
- 9 stuk(s) knolselderij medaillons
- 450 gram kruimige aardappelen
- 75 eetlepel(s) roomboter
- 45 gram walnoten
- 100 gram wilde rucola
- 250 milliliter halfvolle melk
- 600 gram knolselderij
- 12 stuk(s) knolselderij medaillons
- 600 gram kruimige aardappelen
- 100 eetlepel(s) roomboter
- 60 gram walnoten
- 125 gram wilde rucola
Bereidingswijze
Was en schil de aardappels, snijd niet te grof en doe samen met de knolselderij in een kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook in ongeveer 15-20 minuten volledig gaar.
Was, terwijl de aardappels koken, de rucola goed. Laat uitlekken en scheur grof. Ook de steeltjes mogen gebruikt worden.
Rooster de walnoten 3 minuten in een anti[1]aanbakpan zonder olie tot ze lichtjes kleuren. Schep uit de pan en houd apart.
Giet de aardappels af, laat goed uitlekken en zet nog heel even terug op het fornuis, zodat het vocht kan verdampen. Voeg de melk en de boter toe en stamp met behulp van de pureestamper tot een mooie puree.
Voeg de rucola en de geroosterde walnoten toe, meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een scheutje olie in de pan waarin zojuist de noten zijn geroosterd en bak de knolselderijburgers 3 minuten om en om tot ze mooi goudbruin en krokant gebakken zijn.
Serveer met de stamppot met de burgers en maal er nog wat peper overheen.