Spruitjesstamp met geitenkaas
en walnoten
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 60 gram geitenkaas
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 40 milliliter halfvolle melk
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 200 gram spruitjes
- 25 gram walnoten
- 500 gram aardappel(en)
- 120 gram geitenkaas
- 1 stuk(s) gele ui
- 80 milliliter halfvolle melk
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram spruitjes
- 50 gram walnoten
- 750 gram aardappel(en)
- 180 gram geitenkaas
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 120 milliliter halfvolle melk
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 600 gram spruitjes
- 75 gram walnoten
- 1000 gram aardappel(en)
- 240 gram geitenkaas
- 2 stuk(s) gele ui
- 160 milliliter halfvolle melk
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 800 gram spruitjes
- 100 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekBereidingswijze
Zet een grote pan met water met een snufje zout op en breng aan de kook. Was de aardappelen goed en snijd deze in niet te grove stukken. Hoe kleiner de aardappelen gesneden zijn, hoe sneller ze gaar zijn. Doe de aardappelen in de pan met het kokende water en kook ze in ongeveer 15 minuten volledig gaar.
Maak ondertussen de spruitjes schoon. Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel een paar losse blaadjes. Spoel de spruitjes schoon onder stromend water. Snijd ze doormidden. Kook de spruiten de laatste 10 minuten mee met de aardappelen.
Maak de ui schoon en snipper de ui. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Haal uit de pan en zet apart.
Hak de walnoten grof.
Giet de aardappelen en spruitjes af als deze goed gaar zijn. Plaats heel kort terug op het fornuis, zodat het vocht nog even kan verdampen. Doe de gebakken ui, melk, mosterd en roomboter erbij en stamp het geheel met een pureestamper tot een mooie stamppot.
Verdeel de stamppot over de borden en brokkel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi als laatste met de gehakte walnoten.