Spruitjesstamp
met gehaktbal
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 40 milliliter halfvolle melk
- 50 milliliter jus
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 200 gram spruitjes
- 500 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 1 stuk(s) gele ui
- 80 milliliter halfvolle melk
- 100 milliliter jus
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram spruitjes
- 750 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 120 milliliter halfvolle melk
- 150 milliliter jus
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 600 gram spruitjes
- 1000 gram aardappel(en)
- 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 2 stuk(s) gele ui
- 160 milliliter halfvolle melk
- 200 milliliter jus
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 800 gram spruitjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Verwarm de jus altijd op laag vuur, anders verdampt het snel en houd je minder van deze lekkere jus over. Als de jus warm is, haal van het vuur.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Laat de gehaktballen in de verpakking. Zet een pan met water op tegen de kook aan en doe de verpakking in de pan. Let op dat het water niet kookt. Haal de gehaktballen na 20 minuten uit het water en uit de verpakking.
Zet een grote pan met water met een snufje zout op en breng aan de kook. Was de aardappelen goed en snijd deze in niet te grove stukken. Hoe kleiner de aardappelen gesneden zijn, hoe sneller ze gaar zijn. Doe de aardappelen in de pan met het kokende water en kook ze in ongeveer 15 minuten volledig gaar.
Maak ondertussen de spruitjes schoon. Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel een paar losse blaadjes. Spoel de spruitjes schoon onder stromend water. Snijd ze doormidden. Kook de spruiten de laatste 10 minuten mee met de aardappelen.
Maak de ui schoon en snipper de ui. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Haal uit de pan en zet apart. Doe de jus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur.
Giet de aardappelen en spruitjes af als deze goed gaar zijn. Plaats heel kort terug op het fornuis, zodat het vocht nog even kan verdampen. Doe de gebakken ui, melk, mosterd en roomboter erbij en stamp het geheel met een pureestamper tot een mooie stamppot.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer samen met de gehaktballen en de jus.