Spruitjes-teriyaki met tempeh
Vegan

Spruitjes-teriyaki met tempeh

zoete aardappel en rijst

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 125 gram spruitjes
  • 75 gram tempeh
  • 50 milliliter teriyaki saus
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram zoete aardappel
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 250 gram spruitjes
  • 150 gram tempeh
  • 100 milliliter teriyaki saus
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 375 gram spruitjes
  • 225 gram tempeh
  • 150 milliliter teriyaki saus
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 375 gram zoete aardappel
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 500 gram spruitjes
  • 300 gram tempeh
  • 200 milliliter teriyaki saus
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Extra lekker met wat geroosterde pinda’s of (zwart) sesamzaad erover voor nog meer bite.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm. Snijd de tempeh in blokjes van 1 x 1 cm.

Stap 3

Kook de spruitjes en de zoeteaardappelblokjes 4 minuten en giet af.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een wok of ruime koekenpan. Bak de tempehblokjes in 3-4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de spruitjes en zoete aardappel toe en pers de knoflook erbij. Roerbak 2 minuten mee.

Stap 5

Voeg de teriyakisaus toe en warm nog 2 minuten door.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden, schep de spruitjes-teriyaki met tempeh erbij en serveer.