
Spruitjes-teriyaki met tempeh
zoete aardappel en rijst
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 125 gram spruitjes
- 75 gram tempeh
- 50 milliliter teriyaki saus
- 75 gram zilvervliesrijst
- 125 gram zoete aardappel
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 teentje(s) knoflook
- 250 gram spruitjes
- 150 gram tempeh
- 100 milliliter teriyaki saus
- 150 gram zilvervliesrijst
- 250 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 375 gram spruitjes
- 225 gram tempeh
- 150 milliliter teriyaki saus
- 225 gram zilvervliesrijst
- 375 gram zoete aardappel
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 teentje(s) knoflook
- 500 gram spruitjes
- 300 gram tempeh
- 200 milliliter teriyaki saus
- 300 gram zilvervliesrijst
- 500 gram zoete aardappel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega
Vanaf 54.95 per weekTip!
Extra lekker met wat geroosterde pinda’s of (zwart) sesamzaad erover voor nog meer bite.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm. Snijd de tempeh in blokjes van 1 x 1 cm.
Kook de spruitjes en de zoeteaardappelblokjes 4 minuten en giet af.
Verhit een scheutje olie in een wok of ruime koekenpan. Bak de tempehblokjes in 3-4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de spruitjes en zoete aardappel toe en pers de knoflook erbij. Roerbak 2 minuten mee.
Voeg de teriyakisaus toe en warm nog 2 minuten door.
Verdeel de rijst over de borden, schep de spruitjes-teriyaki met tempeh erbij en serveer.