
Spruitjes-teriyaki met kip
zoete aardappel en rijst
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram kipdijfilet blokjes
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 125 gram spruitjes
- 50 milliliter teriyaki saus
- 75 gram zilvervliesrijst
- 125 gram zoete aardappel
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 200 gram kipdijfilet blokjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 250 gram spruitjes
- 100 milliliter teriyaki saus
- 150 gram zilvervliesrijst
- 250 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 300 gram kipdijfilet blokjes
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 375 gram spruitjes
- 150 milliliter teriyaki saus
- 225 gram zilvervliesrijst
- 375 gram zoete aardappel
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 400 gram kipdijfilet blokjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 500 gram spruitjes
- 200 milliliter teriyaki saus
- 300 gram zilvervliesrijst
- 500 gram zoete aardappel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 47.50 per weekTip!
Extra lekker met wat geroosterde pinda’s of (zwart) sesamzaad erover voor nog meer bite. tip 2: Geen teriyakisaus in huis? Meng per persoon 2 el sojasaus, 1 el honing (of bruine suiker), 1 el (rijst)azijn en 0,5 tl gemberpoeder. Verwarm kort in een steelpan en je hebt een snelle teriyakisaus.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm.
Kook de spruitjes en de zoeteaardappelblokjes 4 minuten en giet af.
Verhit een scheutje olie in een wok of ruime koekenpan. Bak de kipdijblokjes in 5-6 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de spruitjes en zoete aardappel toe en pers de knoflook erbij. Roerbak 2 minuten mee.
Voeg de teriyakisaus toe en warm nog 2 minuten door.
Verdeel de rijst over de borden, schep de spruitjes-teriyaki met kip erbij en serveer.