Spitskool met massaman currysaus
tempeh en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 0.25 stuk(s) spitskool
- 75 gram tempeh
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 150 gram tempeh
- 150 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 300 milliliter kokosmelk
- 1.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 0.75 stuk(s) spitskool
- 225 gram tempeh
- 225 gram zilvervliesrijst
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 1 stuk(s) spitskool
- 300 gram tempeh
- 300 gram zilvervliesrijst
- 8 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Houd je spitskool over? Dan kun je hier een simpele coleslaw van maken. Schaaf de kool in zo dun mogelijke reepjes en rasp er een flinke wortel bij. Meng vervolgens met wat mayonaise, yoghurt en kerriepoeder en klaar ben je.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de spitskool in parten (2 per persoon) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de koolparten met olie. Rooster de spitskool 20-25 minuten in de oven.
Verwarm de kokosmelk met de currypasta in een steelpan en roer tot een mooie gladde saus.
Snijd de tempeh in plakken van een halve centimeter dik. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tempeh middelhoog tot hoog vuur in 4-5 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Schep de rijst op de borden, leg de spitskoolparten en tempeh erbij. Schep de massaman currysaus erover en serveer.