Spinazierisotto met zalm
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram blue japonrijst
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 1 eetlepel(s) olijfolie of roomboter
- 200 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) ui
- 120 gram zalmfilet
- 200 gram blue japonrijst
- 1 stuk(s) bouillonblokje kip
- 2 eetlepel(s) olijfolie of roomboter
- 400 gram spinazie
- 1 stuk(s) ui
- 240 gram zalmfilet
- 300 gram blue japonrijst
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 3 eetlepel(s) olijfolie of roomboter
- 600 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) ui
- 360 gram zalmfilet
- 400 gram blue japonrijst
- 2 stuk(s) bouillonblokje kip
- 4 eetlepel(s) olijfolie of roomboter
- 800 gram spinazie
- 2 stuk(s) ui
- 480 gram zalmfilet
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekBereidingswijze
Maak een bouillon van het bouillonblokje en water in een steelpan.
Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de spinazie in delen tot deze geslonken is. Laat uitlekken in een zeef tot gebruik.
Snipper de ui. Verhit de boter of olie in een pan en bak de rijst op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.
Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst tot de risotto gaar is (dit duurt 15-20 minuten). Roer op het laatst de spinazie door de risotto.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan. Bak de zalm eerst 4-5 minuten op de velkant. Keer de zalm en bak nog 2-3 minuten op de andere kant. De zalm hoeft niet door en door gaar te zijn, dan blijft de vis mooi mals. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over de (diepe) borden. Leg de zalm erop en serveer.