
Spinazierisotto met verse kapucijners
en kaas
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram blue japonrijst
- 10 gram boter
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 25 gram kaas
- 150 gram kapucijners (in de peul)
- 150 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) ui
- 250 milliliter water
- 200 gram blue japonrijst
- 20 gram boter
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 50 gram kaas
- 300 gram kapucijners (in de peul)
- 300 gram spinazie
- 1 stuk(s) ui
- 500 milliliter water
- 300 gram blue japonrijst
- 30 gram boter
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 75 gram kaas
- 450 gram kapucijners (in de peul)
- 450 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) ui
- 750 milliliter water
- 400 gram blue japonrijst
- 40 gram boter
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 100 gram kaas
- 600 gram kapucijners (in de peul)
- 600 gram spinazie
- 2 stuk(s) ui
- 1000 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega
Vanaf 54.95 per weekEet smakelijk
Dit recept hebben we moeten aanpassen, omdat de doperwten die we verwachtten deze week eerder van het land moesten. In plaats daarvan krijg je de prachtige kapucijners. Net zo vers en vol van smaak!
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Haal de kapucijners uit de peulen. Maak een bouillon van het bouillonblokje en water in een steelpan.
Was en droog de spinazie zorgvuldig. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten, tot deze is geslonken. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
Snipper de ui. Verhit de boter of olie in een pan en bak de rijst op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.
Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst tot de risotto gaar is (dit duurt 15-20 minuten). Voeg na 5 minuten de kapucijners toe.
Pureer de gewokte spinazie met de staafmixer en meng door de risotto. Rasp de kaas. Meng twee derde van de geraspte kaas door de risotto.
Verdeel de risotto over de (diepe) borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer.