Spinazierisotto met verse kapucijners
Vegan

Spinazierisotto met verse kapucijners

en vegan kaas

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 150 gram kapucijners (in de peul)
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 30 gram plantaardige geraspte kaas
  • 100 gram risottorijst
  • 100 gram spinazie
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • 300 gram kapucijners (in de peul)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram plantaardige geraspte kaas
  • 200 gram risottorijst
  • 200 gram spinazie
  • 1 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje
  • 450 gram kapucijners (in de peul)
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 90 gram plantaardige geraspte kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 300 gram spinazie
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) bouillonblokje
  • 600 gram kapucijners (in de peul)
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 120 gram plantaardige geraspte kaas
  • 400 gram risottorijst
  • 400 gram spinazie
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de kapucijners uit de peulen. Maak een bouillon van het bouillonblokje en water in een steelpan.

Stap 2

Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en bak de rijst op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.

Stap 3

Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst tot de risotto gaar is (dit duurt 15-20 minuten). Voeg voor de laatste 10 minuten de kapucijners toe.

Stap 4

Roer op het laatst in delen de spinazie door de risotto. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Meng tweederde van de plantaardige kaas door de risotto.

Stap 5

Verdeel de risotto over (diepe) borden. Bestrooi met de rest van de plantaardige kaas en serveer.