Spinazierisotto met verse kapucijners
en kaas
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 30 gram belegen kaas
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 150 gram kapucijners (in de peul)
- 100 gram risottorijst
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 100 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) ui
- 60 gram belegen kaas
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 300 gram kapucijners (in de peul)
- 200 gram risottorijst
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 200 gram spinazie
- 1 stuk(s) ui
- 90 gram belegen kaas
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 450 gram kapucijners (in de peul)
- 300 gram risottorijst
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) ui
- 120 gram belegen kaas
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 600 gram kapucijners (in de peul)
- 400 gram risottorijst
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram spinazie
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Je kunt van de kaas ook kaaskletskoppen maken. Rasp de kaas en leg die in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 8 minuten in een oven op 180 graden. neem uit de oven, laat afkoelen en ze zijn klaar! Heerlijk bij je risotto.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Haal de kapucijners uit de peulen. Maak een bouillon van het bouillonblokje en water in een steelpan.
Snipper de ui. Verhit de boter of olie in een pan en bak de rijst op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.
Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst tot de risotto gaar is (dit duurt 15-20 minuten). Voeg voor de laatste 10 minuten de kapucijners toe.
Roer op het laatst in delen de spinazie door de risotto. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Rasp de kaas en meng tweederde ervan door de risotto.
Verdeel de risotto over de (diepe) borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer.