Spinazierisotto met verse kapucijners
Vega

Spinazierisotto met verse kapucijners

en kaas

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram blue japonrijst
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 30 gram geraspte kaas
  • 150 gram kapucijners (in de peul)
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 100 gram spinazie
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram blue japonrijst
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 60 gram geraspte kaas
  • 300 gram kapucijners (in de peul)
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram spinazie
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 gram blue japonrijst
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 90 gram geraspte kaas
  • 450 gram kapucijners (in de peul)
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram spinazie
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 400 gram blue japonrijst
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 120 gram geraspte kaas
  • 600 gram kapucijners (in de peul)
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram spinazie
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt van de kaas ook kaaskletskoppen maken. Rasp de kaas en leg die in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 8 minuten in een oven op 180 graden. neem uit de oven, laat afkoelen en ze zijn klaar! Heerlijk bij je risotto.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de kapucijners uit de peulen. Maak een bouillon van het bouillonblokje en water in een steelpan.

Stap 2

Snipper de ui. Verhit de boter of olie in een pan en bak de rijst op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.

Stap 3

Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst tot de risotto gaar is (dit duurt 15-20 minuten). Voeg voor de laatste 10 minuten de kapucijners toe.

Stap 4

Roer op het laatst in delen de spinazie door de risotto. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Meng tweederde van de geraspte kaas door de risotto.

Stap 5

Verdeel de risotto over de (diepe) borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer.