Spinaziequiche
met geitenkaas en amandel
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram amandelschaafsel
- 4 stuk(s) eieren
- 120 gram geitenkaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) sjalotten
- 500 gram spinazie
- 200 gram zure room
- 15 gram amandelschaafsel
- 4 stuk(s) eieren
- 120 gram geitenkaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) sjalotten
- 500 gram spinazie
- 200 gram zure room
- 15 gram amandelschaafsel
- 4 stuk(s) eieren
- 120 gram geitenkaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) sjalotten
- 500 gram spinazie
- 200 gram zure room
- 15 gram amandelschaafsel
- 4 stuk(s) eieren
- 120 gram geitenkaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) sjalotten
- 500 gram spinazie
- 200 gram zure room
Benodigdheden
- lepel
- snijplank
- mes
- zeef
- hapjespan
- bakblik of ovenschaal
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Paasbrunch Box Vega 4p
49.75 eenmaligZalmsnippers
Ook lekker in combinatie met zalmsnippers. Verdeel ze over de quichevorm bij stap 4. Je kunt de quiche heel goed een dag eerder al klaarmaken en koel bewaren. Zorg dat je de quiche voor het serveren nog even kort opwarmt in de oven.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden, indien mogelijk met boven- en onderwarmte aan. Haal het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak de sjalot schoon en snipper fijn. Was de spinazie.
Bestrijk de quichevorm met boter. Bekleed de quichevorm vervolgens met het deeg en snijd eventueel overtollig deeg rondom weg.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1-2 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe vervolgens de spinazie met sjalot in een zeef en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel er de geitenkaas over.
Meng in een mengkom de eieren met de zure room. Kruid met peper en zout. Schenk het mengsel over de spinazie.
Bestrooi met amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat 15 minuten afkoelen.